Anyagleadási tudnivalók

 1. A nyomdai előkészítést te is végezheted.

Fontos: a végleges grafikai és nyomdai anyagot alaposan ellenőrizd le, mert a leadott anyagban lévő hibákért nem vállalunk felelősséget. Nem hagyunk azonban magadra, ha kételkedsz abban, hogy megfelelő-e, inkább kérd ki tanácsunkat. Érdemes élni a lehetőséggel, mert ha újra be kell kérnünk az anyagokat, az a határidő csúszásával járhat.

2. Mi is szívesen segítünk az előkészítésben.

Kérésedre mi is el tudjuk készíteni a nyersanyagból a kívánt nyomdai anyagot, ezt külön jelezd az árajánlatkérésnél.

Az anyagokat így kell leadni nyomdánk számára:

 • A szöveges állományokat Word dokumentumban, formázva, korrektúrázva várjuk, mind helyesírási, mind tördelési (például: hasábos elrendezés, címek és bekezdések jelölése stb.) szempontból megfelelően előkészítve.
 • Nyomdakész állománycsatolása esetén ügyelj a fontok komplett beágyazására a PDF-állományba.
 • Vektoros állományok esetén kérjük a szövegi részeket görbévé konvertálni.
 • A képi állományokat a fellelhető legnagyobb méretű, megfelelő képi formátumban kérjük csatolni. (pl.: min. 1Mb, 300 DPI-s). Javasoljuk a CMYK, TIF és vektoros EPS állomány használatát.
 • A nyomdai anyagokat CMYK színmódba állítsd be. Ha RGB-ben marad a képi állomány, csalódást okoznak majd a színek. Kérjük, ügyelj arra is, hogy a fekete szövegek valóban csak 1 szín feketék legyenek. Fekete tónusnyomásnál +50% cián, +50% magenta, +50% sárgát kell hozzáadni a 100% feketéhez, hogy az mélyebb legyen. Fekete tónusnyomásnál nem fogadunk el minőségi kifogást, ha 100% fekete tónus beállítása miatt nem sikerül a nyomat.
 • Kérjük, ne használj internetről letöltött képi állományokat, mert az RGB színmód és a 72 DPI felbontás miatt sem alkalmasak nyomdai gyártásra.
 • Csak azok a színek legyenek direktszínként beállítva a PDF-ben, amelyeket valóban külön színként is kívánsz nyomattatni.
 • CMYK előkészítés esetén a direktszíneket a PDF készítése előtt konvertáld CMYK-ba.
 • UV-lakk, illetve stancforma esetén a rétegeket direktszínként, külön színkivonatként add meg.
 • Ha külön fájlban érkezik a stanc, a vágójelek a grafikában használt vágójelekkel azonos pozícionálásban legyenek.
 • Nyomdakész állományok oldalbeállításainál a PDF állományok tetszőleges oldalmennyiséget tartalmazhatnak. Oldalpáros tördelés esetén PostScript íráskor a „Spreads” beállítást kapcsold ki, kivételt képezhetnek pl. az összeírt borítók, leporellók, kihajtós oldalak.
 • Többoldalas kiadványesetén az oldalakat egy fájlban, egymást helyesen követő, folyamatos oldalakban kérjük. Figyelj arra, hogy az utolsó oldal ne maradjon elől.
 • Egyoldalas kiadványok(címkék, szórólapok stb.) esetében mindent különállóan, egyetlen produkcióban kérünk. Az oldalméret egyezzen meg a vágott mérettel, a kifutó min. 3 mm legyen. Az oldalakat lásd el vágójelekkel, passzer jelekkel és szükség esetén a hajtás, bígelés, perforálás jelzésével.
 • A prospektusokat, könyveket oldalanként kérjük leadni egy fájlban, a borítóhoz az elő- (B1-B4) illetve hát- (B2-B3) oldalakat oldalpárban kérjük. A megrendelés szerinti méretre is ügyelj, +3-3mm kifutóval. A szedési tükör a vágástól minimum 3 mm-re legyen.

Textil szájmaszk egyedi logóval!

Nagy örömünkre az ország nagyobb részében megszűntek a korlátozások és visszatérhetünk a mindennapi teendőinkhez! Azonban FONTOS továbbra is figyelnünk a megelőzésre! Segítsd kollégáid / ügyfeleid

Elolvasom »

Unaloműző Kárpit

80×120 cm méretben, 3 féle mintával rendelhető, PVC molinó anyagból készült, játékra buzdító “szőnyeg”, amit egyszerűen leterítesz a padlóra (vagy a kertbe) és gyermeked egyedül

Elolvasom »