Web design

webdesign
Csak reszponzív weboldalakat készítünk!

Az ok egyszerű. Mára már alapkövetelmény, hogy egy weboldal jól nézzen ki monitoron, tableten és okos telefonon is. Sokkal költségesebb egy weboldalt csak monitorra optimalizálva megcsinálni, és utána annak külön készíteni egy mobil verziót, mint magát az oldalt reszponzív technológiával elkészíteni az alapoktól.

A reszponzív design nem jelenti viszont azt, hogy egyszerűbb és gyorsabb lesz egy weboldalt elkészíteni. Ennél a technológiánál jóval több időt kell szánni a tervezésre, a weboldal felépítésére az ergonómia kialakítására. Néhány szabályt be kell tartani, a lehetőségek itt mások mint egy szimpla weboldalnál.

Egy fontos tényező még kimaradt, miért is alap már a reszponzív technológia. A google beindexeli a weboldalak nagy részét, de már bünteti azokat, amelyeknek nincs legalább egy mobil verziója. A reszponzív weboldalakat büntetés nélkül indexeli a találati listára (azért ez nem garancia az első 3 találati oldalra).

A design fontos!
A web design tervezésénél, figyelni kell arra, hogy a tartalmat megmutatni tudja, az oldalt jól kezelhetővé tegye, és ne vigye el a figyelmet magáról az információról, amiért a látogató idejött weboldalunkra. Besegít az ergonómiába, az oldal felépítésébe. Ide tartozik szorosan a weboldalunk tipográfiája is. Nem mindegy milyen és mekkora betűtípusokat, sortávokat, bekezdéseket használunk.

A reszponzív weboldalak a letisztult, egyszerűbb formavilágot követik, szabályos tipográfiával, minőségi képi elemekkel, ábrákkal célozza meg a látogató figyelmét.

A modern webes technológiának köszönhetően már sokkal egyszerűbben lehet „böngésző független” oldalakat készíteni, stílus szabványokkal kifinomult animatív elemeket belecsempészni a design-ba.

Keressen minket, hogy valóra válthassuk elképzeléseit!